Promocija magistranata i diplomanata Ekonomskog fakulteta

Promocija magistranata i diplomanata Ekonomskog fakulteta

U Muzeju I zasjedanja AVNOJA danas je održana svečana promocija i dodjela diploma za 11 magistranata i 76 diplomanata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Bihaću. Svečanosti su pored predstavnika akademske zajednice prisustvovali i predstavnici izvršne i zakonodavne vlast USK te brojni gosti.

Među studentima koji su danas primili diplomu je i Emil Pajazetović. Diplomirao je početkom devetog mjeseca prošle godine,  i to smjer Računovodstvo i revizija, u  međuvremenu  je pronašao zaposlenje u jednoj od banaka.

Prof. dr. Mirela Kljajić-Dervić, dekanesa Ekonomskog fakulteta, ističe je da je ovo kruna njihovog obrazovanja, koje  na ovom fakultetu trajalo između tri do pet godina. Svojim prisustvom predstavnici vlast i brojni gosti  pokazali su da podržavaju rad Ekonomskog fakulteta , kazala je Kljajić-Dervić .

Doc. dr. Kenan Mahmutović, prodekan za naučno istraživački rad istaknuo je zadovoljstvo činjenicom da sepreko 80% diplomanata i magistranata već zaposlilo, iako su neki diplomirali u posljednja dva do tri mjeseca, te se ujedno zahvalio svim preduzećima sa područja USK-a sa kojima je Ekonomski fakultet uspostavio kvalitetnu saradnju i koji su pružili mogućnost prvog zaposlenja studentima Ekonomskog fakulteta u Bihaću.

Diplomanti i magistranti, položili su  svečanu zakletvu  i upriličili defile  do Gradskog trga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *